За нас
За нас

Екипът, който стои зад Тандемни полети Шумен се състои изцяло от професионални пилоти и инструктори с дългогодишен опит. Ние сме хора обичащи свободата на полета и простора пред нас.

 

Беньо Петков

Беньо е тандемен пилот и инструктор. Занимава се с летене от 2002 г., като от 2006 г. основно лети като тандемен пилот. Средният му нальот за година е над 350 часа. Освен като самостоятелен пилот извършващ прелети, той се занимава с тандемни полети с парапланер, мото делта планер, паратрайк и мото глайдер. Той е един от водещите тандемни пилоти в Шумен и единственият изпълняващ полет за двама (Тридем) с парапланер.

 

Бирсел Муртаза

Пилот от 2008 г. амбициран и последователен пилот за развитие в дисциплината крос кънтри. Придържащ се към високи норми на безопасност и следващ най-добрият в термично летене Явор Плашилски. Летял в Турция, Австрия, Словения, Италия. Актуално крило Ozone, Delta 3.

 

Юлиан Дойнов

Юли лети от 2003 година. До момента неговото най-добро постижение е 274.1 км. Не обръща голямо внимание на разстоянието докато лети, въпреки че то е резултатът в края на денят и няма по-хубаво нещо от това когато споделиш. Мотото му е „Да летиш високо и далеч“. Актуално крило Ozone, Mantra R10.2