Безмоторно летене

Безмоторно летене

Безмоторното летене е определение за Планер т.е. безмоторен летателен апарат по-тежък от въздуха, с неподвижно крило. В България планера като понятие се отъждествява основно с безмоторния самолет. Какво всъщност е безмоторния полет? Лети се от създаваната подемна сила на насрещния въздушен поток, крилото се пълни с въздух и се следват възходящите въздушни потоци, което го прави силно зависим от атмосферните условия. Така наречения свободен полет – безмоторен се извършва и с парапланер.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА КАТЕГОРИЯ БЕЗМОТОРНО ЛЕТЕНЕ

  • Полетът е мотивационен и се извършва от опитен и лицензиран пилот със сертифицирана летателна екипировка
  • Инструктаж на място преди полета и подписване на декларация за информирано съгласие за характера на услугата
  • Няма ограничение във възраста на пасажера
  • Непълнолетни могат да ползват офертата само при присъствие и/или участие на един от двамата родители, след подписване на декларация за съгласие.
  • Benfly.Ltd разполага със специализирани сбруи за деца.
  • При промяна на метеорологичната прогноза в рамките на деня, с оглед на безопасност екипът има право да отмени полета и да го насрочи за друга дата, съобразена с летателните условия и възможностите на пасажера, като в този случай валидността на ваучера се удължава
  • До мястото на полета пасажерът достига със собствен транспорт, след като е уговорено от кой старт ще се извърши полета. Ако полета се извършва от летателна площадка Мадара е необходимо да заплатите такса вход на парк "Мадарски конник"

ПРОМЯНА И ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА

Потребителят има право да промени поръчката си или да се откаже от нея в рамките на 1 (един) час в работен ден, считано от момента на изпращането й. При промяна на поръчката потребителят не се задължава със закупуването на услуга на същата стойност. Ако е издадена фактура, същата се анулира или се издава кредитно известие. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата.

марки
Подреди по