Често задавани въпроси (FAQ)

?
Има ли ограничение в теглото?

Няма ограничение за "Панорамен полет с парапланер", независимо от дестинацията. Необходимо е преди полет да кажете на пилота Вашите килограми, за да може той да избере правилното оборудване. За услугата "Полет за двама" общото тегло да двамата пасажери трябва да е до 170 кг. Ако желаете да летите моторно, трябва да сте max до 120 кг.

?
Трябва ли да носим разпечатан ваучер или само номер е достатъчен?

Да, трябва да носите ваучера със себе си в деня на полета.

?
На каква височина се лети и каква е средната скорост, с която се движим?

В зависимост от атмосферните условия по време на полет, може да се лети от 250 до 1 500 м. височина. Скороста може да бъде от 25 до 50 км/час. Зависи от скороста на вятъра и дали се движим по посока на вятъра или срещу него. При моторното летене и височината и скороста са по-големи. :) :) :)

?
Необходима ли ни е някаква специална екипировка или друга подготовка за полета?

Преди всеки полет се извършва инструктаж на място от пилотите. Не е необходимо да имате някаква специална подготовка. Заредете се с добро настроение и се оставете в нашите сигурни ръце!

?
С какво е най-добре да сме облечени (да си носим ли яке/маратонки в летните месеци)?

Облечете се с удобни за Вас дрехи. За предпочитане е спортно облекло. За полета с парапланер са задължителни спортните обувки (гуменки или маратонки). Можете да носите слънчеви очила.

?
Колко по-рано е необходимо да се обадим, за да уговорим час за полет?

Можете да си направите резервация на office@benfly.bg веднага след като си закупите ваучера или седмица по-рано от деня в който желаете да летите. За да се извърши полет е необходимо вятъра да има определена скорост. Метео прогнозата се проверява всеки ден след 20:00 часа. След като имате вече резервация, трябва да звъннете вечерта преди полета на номер 0895 30 20 10, за да Ви потвърдим, че условията са подходящи и ще се извършват полети. Когато се обадите по телефона ще Ви насочим и на кой старт да дойдете на следващия ден.

 

?
Шуменското плато ли е единственото място, където се провеждат полети?

Зависи каква услуга сте си закупили. В зависимост от посоката на вятъра се определя и от кой старт ще се извършват полетите. Ако летите моторно полетите се извършват от летище Шумен. Ако сте на морето, можете да летите от Албена или Топола. Ако имате закупен ваучер за Шуменското плато, може да летите от Шумен, Мадара или Невша. По-долу са дадени координатите на основните ни летателни площадки.

Мотоделтапланер и моторен парапланер (паратрайк)

СТАРТ - Летище Шумен
ГШ :   43°17'0.97"С
ГД :  26°56'11.78"И

Парапланер - тандем и полет за двама

СТАРТ - Невша  
ГШ : 43°16'16.65"С
ГД : 27°17'57.85"И

СТАРТ - Мадара 
ГШ : 43°16'26.80"С
ГД :  27° 6'2.65"И

СТАРТ - Плато Шумен
ГШ :  43°15'28.80"С
ГД :  26°55'23.90"И

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас