Често задавани въпроси (FAQ)

?
Има ли ограничение в теглото?

Няма ограничение в килограмите за полет с парапланер за един или за двама пасажери, независимо от дестинацията. Необходимо е преди полет да кажете на пилота Вашите килограми, за да може той да избере правилното оборудване.

?
Трябва ли да носим ваучерa или само номер е достатъчен?

Да, трябва да носите ваучера със себе си в деня на полета и да го дадете на хората които ще Ви посрещнат.

?
На каква височина се лети и каква е средната скорост, с която се движим?

В зависимост от атмосферните условия по време на полет, може да се лети от 250 до 1 000 м. височина. Скороста на самия полет зависи от скороста на вятъра и дали се движим по посока на вятъра или срещу него.

?
Необходима ли ни е някаква специална екипировка или друга подготовка за полета?

Необходимо е да бъдете с удобни спортни обувки и дълги панталони. Преди всеки полет се извършва инструктаж на място от пилотите. Не е необходимо да имате някаква специална подготовка. Заредете се с добро настроение и се оставете в нашите сигурни ръце!

?
С какво е най-добре да сме облечени (да си носим ли яке/маратонки в летните месеци)?

Облечете се с удобни за Вас дрехи. За предпочитане е спортно облекло. За полета с парапланер са задължителни спортните обувки (гуменки или маратонки) и дълги панталони. Можете да носите слънчеви очила.

?
Колко по-рано е необходимо да се обадим, за да уговорим час за полет?

За делничните дни резервации се приемат до 48 часа преди желаната дата.  За почивните дни трябва да направите резервацията поне една седмица по-рано. До 24 часа след резервацията се приема нейната промяна или отмяна. За да се извърши полет е необходимо вятъра да има определена скорост. Метео прогнозата се проверява всеки ден след 20:00 часа. След като имате вече резервация, трябва да звъннете вечерта преди полета на номер 0888 24 22 21, за да Ви потвърдим, че условията са подходящи и ще се извършват полети. Когато се обадите по телефона ще Ви насочим и на кой старт да дойдете на следващия ден.

 

?
Шуменското плато ли е единственото място, където се провеждат полети?

Полетите се извършват всеки ден от 12:00 часа на обяд до края на светлата му част, от летателни площадки Шумен, Мадара или Невша, при подходящи метеорологични условия. Стартът се определя в зависимост от посоката на вятъра.

Ако полетът се извършва от летателна площадка Мадара, е необходимо да заплатите входна такса за парк "Мадарски конник".

Пасажерите идват до уговорения старт със собствен транспорт.

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас